+387 35 257499
24/11/2018

‘Čarolija na ledu’: ‘Preko 220 hiljada klizača prošlo tuzlanskim klizalištom’

U subotu je u Tuzli svečano otvorena nova klizačka sezona. Brojni građani uživali su u spektakularnim nastupima klizačica jednog od najboljih klubova Srbije i regiona, klizačkog kluba ”Olimpik” iz Beograda, ali i nagradnim igrama koje je za posjetioce  pripremilo JKP ‘Pannonica’ i sponzori nove klizačke avanture u Tuzli.

Porobić: ‘Preko 220 hiljada klizača prošlo tuzlanskim klizalištom’

˝Otvorili smo 12 sezonu klizanja u Tuzli. Lijep je prizor između dva jezera, prilaz je preko mosta iz Centralnog gradskog parka. Od prošle godine klizalište je proširenog kapaciteta od 600 m2. Satni kapacitet klizališta je preko 100 klizača. Cijene nismo mijenjali u odnosu na prošlu godinu. Kao i do sada u ponudi imamo iznajmljivanje klizaljki. Radno vrijeme klizališta je od 10 do 22 sata. Do sada je preko 220 hiljada klizača prošlo tuzlanskim klizalištom. Naše klizalište je uvijek bilo ukras grada, tako je i ove godine˝, kazao je za TIP direktor JKP ‘Pannonica’ Tuzla Maid Porobić.

2

Podsjetimo, nakon nekoliko sezona ledena ploha je sa Trga slobode premještena na kompleks Panonskih jezera u Tuzli.

1

Smajilefendić: ‘Bogat zabavni program’

“I ove sezone imat ćemo ćemo dosta zabavnih sadržaja i  manifestacija na ledenoj plohi uz neizostavne nagradne igre. Tu će biti maskembal na ledu, klizibal, dječija nova godina, igre bez granica za djecu. Uz sve ove zabavne događaje polovinom decembra sa radom kreće i škola klizanja”, izjavio je za TIP voditelj sportskih aktivnosti JKP „Panonica“ Tuzla Muhamed Smajilefendić.

10

Cijene

Ove zime cijene usluga će ostati iste kao prošlogodišnje. Pa tako, u radnim danima za jedan sat klizanja sa iznajmljenim klizaljkama morat ćete izdvojiti 3,5 KM, a sa vlastitim 2,5 KM. Ukoliko klizalište odlučite posjetiti u dane vikenda, cijena klizanja po satu sa iznajmljenim klizaljkama iznosi 5,5KM, a sa vlastitim 3,5 KM. Kao i svake godine i ove je planiran bogat zabavni program.