+387 35 257499
30/03/2019

17. TKT Fest nastavlja predstavom Hannah i Hanna

Predstavom Pink moon, autora Daria Bevande u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, sinoć je na sceni Teatra kabare Tuzla upriličena treća festivalska večer 17. TKT Fest-a koja je bila spoj muzike i dramske radnje. Glumac iz predstave Zlatan Školjić istakao je da mu je mnogo drago što je nakon dugo godina zaigrao na sceni Teatra kabare Tuzla gdje je zapravo i započeo igranje. Glumci su istakli da im je najzanimljiviji dio u radu na predstavi bio upoznavanje s instrumentima, gdje su pojedini, iako prije nikad nisu niti jedan svirali, naučili koristiti u okviru izvedbe predstave. U predstavi su ostvarili uloge Zlatan Školjić, Adis Mehanović, Dina Mušanović, Benjamin Bajramović.

Večeras će se s početkom u 19 30 izvesti predstava HANNAH i HANNA, autora Johna Retallacka, u režiji Miroljuba Mijatovića nastaloj također u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Hannah i Hanna, „govori“ o dvije šesnaestogodišnje djevojke, koje su se spletom okolnosti našle u različitim pozicijama: jedna je izbjeglica, migrant, a druga pripadnica domicilnog stanovništva. Migrantkinja je s Kosova. Radnja se dešava u gradu Margate u Velikoj Britaniji, u periodu od jeseni 1999. do proljeća 2000. godine.  Ali, može to biti i druga zemlja, bilo koja, i drugi grad, bilo koji. Mogu to biti i drugo dvoje tinejdžera, bilo kojeg porijekla, rasne, nacionalne i rodne pripadnosti.

Napomena* U predstavi se koristi stroboskop (u trajanju dvaput po 20 sekundi), koji može izazvati napad kod osoba oboljelih od epilepsije.U nedjelju biće izvedena predstava STAKLENA MENAŽERIJA autora Tennessee Williams u režiji Dražena Ferenčine koja je nastala u produkciji Gradskog kazališta Joza Ivakić  Vinkovci iz Hrvatske.