+387 35 257499
06/02/2020

Foto/Imamović: ‘Veoma važno da najuspješniji sportisti budu adekvatno pomenuti, prezentirani, nagrađeni’…

U zgradi Gradske uprave u četrvtak  je održana prva sjednica Organizacionog odbora i radnih tijela manifestacije „Izbor sportiste godine grada Tuzle za 2019. godinu’’. Na  održanoj sjednici Organizacionog odbora na čijem je čelu gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, izabran je Izvršni odbor, Stručni ocjenjivački žiri, Komisija za marketing, za informisanje, protokol i redakcija za izradu sportskog informatora.

˝Konstituisali smo Organizacioni odbor koji broji 42 člana, imenovan je Izvršni odbor sa 11 članova, stručni i ocjenjivački žiri sa 12 članova, te komisije za marketing i informisanje, protokol i redakcije. Ovogodišnja manifestacija je značajna jer obilježavamo 60 godina “Izbora sportiste grada Tuzle” i 100 godina Slobode.  Kada se osvrnemo na čak 60 godina obilježavanja, pa i kada se osvrnemo na samo proteklih deset godina, ova manifestacija je značajna jer sportisti se nadmeću da ostvare poseban rezultat i da za taj rezultat dobiju priznanje. Veoma je važno da najuspješniji sportisti budu adekvatno pomenuti, prezentirani, nagrađeni. To je i zbog onih koji su ostvarili rezultat, a i zbog onih kod kojih će se roditi ambicija da takav rezultat ostvare. Radi se, uglavnom, o mladim osobama i važno je da takve osobe dožive javno priznanje svoga društva, svoje zajednica, svoga grada˝, kazao je gradonačelnik Jasmin Imamović.

Na sastanku, usvojen je okvirni secenarij manifestacije, kao i finansijski plan.Tradicionalna, šezdeseta po redu sportska manifestacija  ‘’Izbor sportiste godine Grada Tuzla za 2019.’’ bit će održana u Narodnom pozorištu Tuzla, u srijedu 26. februara 2020. godine, sa početkom u 19:30 sati. Organizator manifestacije je Sportski savez grada Tuzle, generalni pokrovitelj Grad Tuzla, izvršni organizatori manifestacije su JU Centar za kulturu Tuzla i JU Narodno pozorište Tuzla.