+387 35 257499
11/02/2020

Foto: Umjetnik Ramo Tučić predstavio u Tuzli svoju izložbu ‘Ja postojim’ posvećenu djeci rata

Ramo Tučić, umjetnik i žurnalist sinoć je u Tuzli predstavio svoju izložbu „Ja postojim“, a koja je posvećena djeci žrtvama ratnog silovanja koja su ostala bez svog identiteta.

U obraćanju publici rekao je da bi želio da ova izložba ponese jedinstvenu poruku mira.

“U ovoj izložbi su okupljena sva djeca, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost. Niko nije zaboravljen, oni među nama postoje i oni su ti koji šire mir među našim državama i mi trebamo živjeti taj mir i suživot”, kaže za Fenu autor izložbe Ramo Tučić.

ramo tucic
Izvor: Fena

Njegova izložba nosi jedinstvenu poruku ljudskih osjećanja.

“Na ovakvim izložbama je veliki izazov govoriti o miru”, kaže autor.

Ramo Tučić je rođen u Zvorniku, ratne 1992. godine. Djetinjstvo je proveo u izbjeglištvu u Njemačkoj, odrastajući bez oca. Nakon što se vratio u Zvornik, kao dječak je shvatio da svoj rad i aktivizam treba da posveti djeci rata, kojima je i sam pripadao. Sva njegova djela rezultat su njegovog umjetničkog angažmana, odnosno njegovog ličnog osjećanja posvećenog djeci rata.

Ramo Tučić svoju izložbu „Ja postojim“ predstavit će i u drugim gradovima BiH, a projekt na kojem trenutno radi obići će i brojne evropske gradove. Kaže da mu je cilj da se što više ljudi pronađe u njegovim linijama života.

(Izvor: Fena)