+387 35 257499
22/07/2020

Gradonačelnik Jasmin Imamović se susreo sa predsjednikom Pozorišta mladih Tuzle

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, susreo se sa Adnanom Mujkićem, predsjednikom Udruženja Pozorište mladih Tuzle. Adnan Mujkić je upoznao gradonačelnika sa osnovnim ciljevima rada Pozorišta mladih Tuzle, te naglasio da je osnovna misija ovog udruženja podizanje kulturne svijesti i odgoj svih uzrasta pozorišne publike, te poboljšanje uslova življenja djece, mladih i odraslih u zajednici, promocijom i primjenom dramskog odgoja. „Naša vizija je da kultura i umjetnost postanu trajno usvojena potreba djece, mladih i odraslih“, izjavio je Adnan Mujkić, te zahvalio gradonačelniku i Gradu Tuzli na podršci u realizaciji velikog broja dramskih i edukativnih projekata i inicijativa.

Na sastanku se razgovaralo i o budućim planovima Pozorišta mladih. Gradonačelnik je čestitao Pozorištu mladih Tuzle i Adnanu Mujkiću, posebno istaknuvši posvećenost i entuzijazam u radu, primjetne kod svih članova Pozorišta, a posebno rukovodstva, na čelu sa Mujkićem. „Pozorište mladih Tuzle je razvilo poseban model rada sa mladima i to je rezultiralo velikim brojem stalnih članova, projekata, ali i značajnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja.

Grad Tuzla će i u narednom periodu pružati podršku razvoju novih ideja i projekata Pozorišta mladih. Nemjerljiv je doprinos Pozorišta mladih u odgoju mladih generacija našeg grada“, izjavio je gradonačelnik Imamović. Sastanku je prisustvovala i Asja Redžić, pomoćnik gradonačelnika za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu.