+387 35 257499
13/11/2019

Jubilej: GDOFA Tuzla slavi deceniju rada

Gradski dječiji folklorni ansambl GDOFA Tuzla slavi desetu godišnjicu izuzetno uspješnog postojanja. Tim povodom idućeg vikenda će u Bosanskom kulturnom centru (BKC) Tuzla, članovi i rukovodstvo ovog ansambla upriličit će, sada već jubilarni koncert za sve ljubitelje folklora i sevdaha.

Koncert će biti održan u subotu 16. novembra sa početkom u 18 sati, a osim članova i domaćina, gosti će na ovoj svečanosti biti i vokalna solistica Ramiza Milkunić te vokalni ansambl Tuzlanke, te članovi KUD „Zmaj od Bosne“ iz Gradačca i škola harmonike Dejana Milkunića.

Na ovoj svečanosti članovi GDOFA-e će predstaviti narodne igre BiH i naše regije, te koreografije koju su vrijedno pripremali proteklu godinu dana sa voditeljem ovog društva, Enverom Jašarevićem. Inače, GDOFA je u protekloj deceniji vrijednim radom ostavila dubok trag u očuvanju folklorne tradicije i igara u Tuzli, a u nekoliko sekcija broji više od 100 članova. U proteklih deset godina, članovi ovog ansambla učestvovali su na brojnim koncertima i festivalima folklora u BiH, ali i u Grčkoj, Turskoj, Bugarskoj, Makedoniji, Srbiji i mnogim drugim zemljama Evrope.