+387 35 257499
22/11/2021

Koncert dječijeg hora ‘Lege Artis’ u povodu Dana državnosti BiH

Muzički obrazovni centar «Lege Artis» i ove godine nastavlja tradiciju svečanog obilježavanja važnih datuma Bosne i Hercegovine. Ove godine će Dan državnosti BiH biti obilježen koncertom dječijeg hora sa gostima, u utorak, 23. novembra u Međunarodnoj galeriji portreta.

Pod sloganom «Djeca su vojska najjača» ovaj ansambl priprema cjelovečernji program za sve generacije u čast državnosti Bosne i Hercegovine.

«Izuzetno smo ponosni na ovaj naš slatki ansambl najmlađih, koji vrijedno radi i koji ćemo sa velikim zadovoljstvom predstaviti tuzlanskoj publici. Odlučili smo se u povodu velikog praznika publici pokloniti koncert dječijeg hora» – istakao je Jasmin Hasić umjetnički rukovodilac horova u Muzičkom obrazovnom centru «Lege Artis».

Gosti koncerta biće polaznici Male škole muzike «Talenti», a asistenti maestra Hasića su Ljiljanka Petrović i Andrea Ilić. S obzirom na posebne epidemiološke okolnosti i važeće mjere, organizatori su se potrudili da svim zainteresovanim obezbijede i livestream koncerta na facebook stranici «Lege Artis».

Koncert će biti održan u srijedu 23. novembra u 19 sati u Međunarodnoj galeriji portreta, a   koproducentski ga potpisuju Muzički obrazovni centar «Lege Artis» i Centar za kulturu Tuzla.