+387 35 257499
17/01/2024

Koncert Frajli u Tuzli

Popularne Novosađanke, tročlani ženski sastav The Frajle, koji ulazi u 15. godinu rada, svoj treći koncert u tuzlanskom BKC-u zakazale su za 5. april 2024. godine.

The Frajle – Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča, regionalna senzacija iz Novog Sada, osvajaju publiku još od 2009. godine. Muzički stil prožet je pop zvukom, swing ritmovima, panonskom melanholijom, ženskom duhovitošću, magičnim višeglasjem i originalnom interpretacijom. Ambasadorke dobre zabave, kako ih još nazivaju, pune koncertne dvorane gde god da se pojave, trenutno jedan od koncertno najaktivnijih bendova koji podjednako osvajaju srca publike u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj,  Makedoniji, Crnoj Gori,  i Sloveniji. Među njihovim zapaženim nastupima u proteklom periodu bili su koncerti u SAD, Austriji, Belgiji, Holandiji, Mađarskoj, Kanadi, Francuskoj i drugim zemljama.

Bend sa svojih 7 studijskih izdanja ima jedinstveni autorski pečat koji se čuje u numerama „Ich liebe dich”, „Štiklice”, „Fina”, „Kad se ljubimo”, „Ljubav na dar”, „Tamburaši”, ali takođe sa obradama drugih izvodjača, ovaj bend svrstavaju u kategoriju interpretatora koji na najoriginalniji način mogu izneti pesme kao što su „Meni trebaš ti” ili tradicionalne pesme kao što su „Jovano Jovanke”, te “Tri metera somota” ili “Evo banke, cigane moj” .

Frajle su prepoznatljive i po svom jedinstvenom scenskom nastupu, kao i upečatljivim kostimima, te kao muzičku podršku imaju najbolje muzičare iz regiona.

____________________________________________________________________________________________________________

Mjesto i vrijeme održavanja događaja: Velika sala BKC TK u Tuzli, 05.04. 2024. / 20.00 sati

Organizator: Altermedia Sarajevo

Cijena ulaznice: 25,00 i 40,00 KM

Informacije: Marketing BKC TK Tuzla svaki radni dan od 8.00 do 15.00 sati. na e-mail marketing@bkctuzla.ba i telefon: 035 311 070.