+387 35 257499
12/10/2020

Produžen upis za Školu lijepog pjevanja u Domu mladih Tuzla

Kao što smo već najavili u prethodnom periodu, JU Centar za kulturu Tuzla u saradnji sa Udruženjem „Romansa“ iz Tuzle organizuje Školu lijepog pjevanja u Domu mladih, u sklopu Centra za kulturu Tuzla. Rok za upis na ovu radionicu je produžen za mjesec dana, do 05.11.2020.godine.

Radionicu vodi gospođa Adna Azabagić. Adna Azabagić je ljekar, ali muzikom se bavi od djetinjstva. Sa 9 godina je nastupala na dječijem festivalu Mali šlager u Sarajevu i osvojila treću nagradu. Završila je osnovnu i srednju Muzičku školu, a potom upisala Medicinski fakultet u Tuzli, te se određen period nije bavila muzikom. Po završetku školovanja ipak ostaje dosljedna pjevanju te pohađa časove solo pjevanja kod profesora, muzičkog pedagoga i dirigenta Ognjena Bomoštara, sa Muzičke akademije u Sarajevu. 1998.godine snimila je CD sa novim pjesmama koje je komponovao njen suprug, također ljekar i muzičar, Almir Azabagić. Bila je član GKUD Bosna, te učestvovala na brojnim zabavno-muzičkim emisijama i programima. Zajedno sa suprugom osnovala je Udruženje građana, autora, izvođača i ljubitelja straogradske pjesme „Romansa“, gdje je Adna glavni ženski vokal.

Na radionicu se mogu prijaviti svi zainteresirani od 14 do 65 godina. „Radionica lijepog pjevanja“ osmišljena je s ciljem da polaznici nauče lijepo pjevati i spoznaju svoj glas, učeći i vježbajući uz stručno rukovodstvo Adne Azabagić. Prvi korak bio bi analiza realnih mogućnosti polaznika, a drugi prilagođavanje tehnike pjevanja pojedincu, uz vježbanje i učenje elemenata tehnike (osnove tehnike disanja, impostacije tona, intonacije, dikcije, fraziranja i dr..). Time se oslobađa potencijal svakog pojedinca i pronalazi prava ljepota glasa.Radionica će biti organizirana u tri grupe, u terminima od 10:00 sati i od 18:00 sati, u ovisnosti od obaveza i mogućnosti polaznika, u prostorijama Doma mladih Tuzla.

Svi polaznici koji uspješno završe Radionicu lijepog pjevanja, po završetku dobijaju mogućnost za snimanje pjesme uz muzičku matricu, u studiju Romansa, kao i mogućnost učešća u muzičkim, javnim nastupima benda Romansa. Da bi radionica počela sa radom, potrebno je da se prijave barem četiri polaznika. Naglašavamo da će se tokom rada sa polaznicima, voditi računa o svim epidemoiloškim mjerama vezanim za korona virus.

Za prijave i sve dodatne informacije vezano za „Radionicu lijepog pjevanja“ možete se obratiti na broj telefona: 066 / 971 – 904 i putem e-mail adrese: avpromansa@gmail.com.