+387 35 257499
27/11/2020

Profesor harmonike Tuzlak Emir Vildić objavljuje studijski album “Solo” za američku grupaciju Universal Music i Spinnup

Tuzlanski profesor harmonike Emir Vildić s adresom u SR Njemačkoj, 9. decembra 2020 godine objavit će studijski album za američku grupaciju Universal Music i Spinnup.

Album pod nazivom “Solo” sniman je i produciran u Njemačkoj te objedinjuje Jazz standarde kompozitora Hendersona, Jordana, Kosme, Howarda i Portera. Naslovnica za album rađena je na Bliskom isktoku, tačnije u Kuvajtu, a idejni tvorac je umjetnik, Yousef Bensaif.
Predpremijerno slušanje numera do sada je upriličeno za kompozitore, dirigente, profesore, magistre i doktore muzičkih nauka u SAD, Njemačkoj, Austriji, Francuskoj, Švicarskoj, Kuvaitu, Portugalu, Sloveniji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.
A, struka je saglasna da je riječ o apsolutno autetntičnom i modernom zvuku, što predstavlja pravo osvježenje, obzirom da je riječ o vrlo interesantnim i orginalnim aranžmanima te kreativnom pristupu obradi polularne muzike, uz sada već prepoznatljivu interperetaciju na harmonici Vildić Emira.
Album “Solo” od devetog decembra tekuće godine dostpan je u cijelom svijetu, putem  streaming servisa poput Spotify, iTunes, Amazon Music, Apple Music i drugih, dok će nosač zvuka u vidu CD biti štampan u Njemačkoj nakon čega će se naći na policama oficijelnih muzičkih prodavnica.
Profesor Vildić, bosanskohercegovačkoj javnosti poznat je po uspjesima s svojim učenicima na najprestižnijim takmičenjima u svijetu, a posljednjih više od godinu dana angažovan je kao Docent u SR. Njemačkoj gdje je nastavio s svojim pedagoškim i umjetničkim radom.