+387 35 257499
10/06/2019

Promocija nagrađenog romana “Godina pacova”, autora Almir Alića u Tuzli

Nagrađeni roman “Godina pacova”, tuzlanskog autora Almir Alića biće promovisan u prostoru Galerije međunardonog portreta u Tuzli, 12.06.2019.godine, s početkom u 19 sati.

“Godina pacova”, roman nagrađen u natječaju Fondacije za izdavaštvo BiH je peta knjiga Almira Alića, koja je od strane žirija proglašena izuzetnom zbog svoje književno- umjetničke vrijednosti, jezičke i stilske izvrsnosti, kao i doprinosa savremenoj književnosti.

O knjizi će govoriti promotor Ervin Jahić, priznati hrvatski pjesnik, kritičar, urednik i antologičar i autor romana Almir Alić.

“Godina pacova” je peta knjiga Almira Alića, i predstavlja osvježenje u savremenoj BiH književnosti. Prethodni roman “Volim crtati velika crvena srca” (2015.) je objavljen u BiH, dok su romani “Soliter Titanic” (2006.) i “Boa u kokošinjcu” (2009.) objavljeni u Hrvatskoj. Zbirka kratkih priča “Piccolo Mondo” (2009.) je objavljena u Srbiji. Almir Alić je autor višestruko nagrađivan na regionalnim književnim takmičenjima i predavač na književnim radionicama u BiH, Srbiji i Hrvatskoj. Uredio je dva književna naslova drugih autora. Aktivan je sudionik procesa tranzicione pravde na prostoru bivše Jugoslavije.