+387 35 257499
09/11/2021

Sloboda dočekuje Gradačac

Rukometni klub Sloboda  je u utorak na konferenciji za novinare  najavio utakmicu 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv RK Gradačac. Utakmica je zakazana u srijedu sa početkom u 18.30 sati u Maloj dvorani SKPC Mejdan. Obratili su se generalni sekretar kluba Ademir Hajdarhodžić, trener Siniša Markota, te igrač Alen Ovčina.

”Predstavljam Vam našeg novog šefa stručnog štaba Sinišu Markotu, sa kojim smo na naše veliko zadovoljstvo dogovorili saradnju. Samim dolaskom gospodina Markote, klub pokazuje da ne odustaje od svog prvobitnog cilja, a to je što bolji plasman u Premijer ligi i odbrana naslova osvajača KUP-a Bosne i Hercegovine. Šef je svoj debi na klupi imao u Zavidovićima u prethodnom kolu, dok mu je sutrašnja utakmica protiv Gradačca prva pred domaćom publikom. Iskoristio bi priliku da se zahvalim doskorašnjem treneru Zoranu Kastratoviću, koji je nakon nekoliko loših rezultata podnio ostavku, kao i Nedimu Đugu koji je vodio ekipu u prelaznom periodu. Ovim putem želim da pozovem publiku i navijače da budu naš osmi igrač.”, rekao je generalni sekretar RK Sloboda Ademir Hajdarhodžić.

”U Tuzlu sam došao prije nekih 15 dana, tako da još uvijek upoznajem ligu. Morat ćemo uložiti maksimalni napor kako bi ostvarili što bolji rezultat protiv kvalitetne i iskusne ekipe Gradačca. Igrači će morati dati sve od sebe i nadam  se da će na krilima publike koju očekujemo u velikom broju doći do pobjede. Zdravstveno stanje ekipe je odlično, kao i atmosfera. Malo nas je poremetio izostanak Alena Ovčine koji je bio sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine˝, istaao je novi trener Slobode Siniša Markota.

”Sigurno da će to biti jedna prava muška utakmica. Naš fokus će biti na odbrambenim zadacima kako bi iz kontre i polukontre dolazili do što lakših golova. Dobro poznajemo ekipu Gradačca. Mi ćemo dati svoj maksimum i pokazati kvalitet koji posjedujemo kako bi se pridružili samom vrhu tabele. Ovim putem želim da pozovem navijače da dođu da nas podrže.”, kazao je igrač Slobode, Alen Ovčina.

Utakmica RK Sloboda – RK Gradačac je zakazana za srijedu sa početkom u 18 sati i 30 minuta u Maloj dvorani SKPC Mejdan.