+387 35 257499
05/11/2021

Tuzla City na Tušanju dočekuje Leotar

U nedjelju je novi izazov za Tuzla City a od 13 sati na Tušanj dolazi Leotar.

Tim povodom održana je konferencija za novinare na kojem su se pojavili trener Husref Musemić i veznjak Adnan Džafić.

– Nekako dugo nismo pobijedili u prvenstvu. Ulazimo u utakmicu kao neki favoriti i to i prihvatamo. Leotar je jedna čvrsta ekipa. Doživjeli su neke promjene u odnosu na našu prvu utakmicu u Trebinju, tako da nas očekuje jedna teška utakmica. Leotar je primio malo golova, čvrsta su ekipa, trebaće nam dosta i snage i energije i znanja i strpljenja da dođemo do željenog cilja, a to je za nas pobjeda. Vrijeme je da dođemo do pozitivnog rezultata i nadam se da ćemo uspjeti u tome, kazao je Musemić.

Musemiće će nedostajati tri igrača. Vojo Ubiparip je povrijeđen, Kobie Morris ima tri žuta kartona, a upitan je i Đerić zbog povrede.

O utakmici je kratko govorio i prvotimac Adnan Džafić, ali isto tako odgovorio na pitanje novinara šta se to promijenilo u odnosu na prošlu sezonu, pa je sada postao jedan od ključnih igrača Tuzlaka.

-Igram kao i prošle sezone, samo što sam sada efikasniji, dajem više golova i asistencija. Čeka nas teška utakmica i vjerujem da ćemo biti na nivou kako bi došli do nove pobjede, kaže Džafić.