+387 35 257499
13/08/2019

Tuzla: ‘Ljetna škola mladih’

Crveni križ grada Tuzla u periodu od 13. do 17. augusta 2019. godine organizovat će Ljetnu školu koja će biti održana u Eko domu na Majevici, nedaleko od Lovačkog doma.

Kamp je edukativnog karaktera i ima za cilj pripremu mladih volontera Crvenog križa i članova Službe zaštite i spašavanja, kako Crvenog križa Tuzla, tako i sestrinskih organizacija iz Sombora, Rijeke, Novog Sada, Osijeka, Brčkog, Živinica, Lukavca, Kalesije, Srebrenika i Banovića, za reagovanje u slučaju prirodne i druge katastrofe. Još jedan od ciljeva ovog kampa je priprema za obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći, koji tradicionalno obilježavamo združenom edukativnom – pokaznom vježbom.

Tom prilikom učesnici kampa će realizovati pokaznu vježbu zajedno sa drugim Službama zaštite i spašavanja Civilne zaštite grada Tuzla, na kojoj će imati priliku da pokažu stečena znanja i vještine koje su savladali u toku kampa.

Svečano otvaranje „Ljetne škole mladih“, planirano je za danas, s početkom u 18 sati.

U petak, 16.avgusta 2019.godine, u 15.30.sati biće organizovana pokazna vježba, nakon koje će uslijediti evaluacija  vježbe, dogovor oko obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći, te svečano zatvaranje kampa i druženje.

(Izvor: RTV7)