+387 35 257499
04/11/2018

Tuzla: ‘S druge strane granice’ naših dilema

U ponedjeljak, 5.11.2018, najavljeno je ponovno izvođenje predstave S DRUGE STRANE GRANICE na sceni ‘Kaleidoskop’ u Tuzli sa početkom u 19:30h.

Realizacija ideje kao produkt Udruženja MLADI TUZLE i Pozorišta Mladih Tuzle je nastala 2017. godine i nosila je zadatak ukazivanja na problem masovnog odlaska iz države koji je i danas ostao aktuelan. Pozorište Mladih Tuzle već dugi niz godina teži ka usmjeravanju umjetničkog izražavanja mladih u smjeru isticanja problema koji utiču na društvo, ujedno nudeći i potencijalna rješenja. Smisao predstave je edukovanje javnosti o težini situacije odliva mladih i sposobnih ljudi, kao i informisanje o stvarnom stanju azila na osnovu istinitih priča.

Predstava je dio projekta „Socijalna uključenost – pravo, a ne privilegija“ finansiranog u okviru šireg projekta SoRi koji sprovodi Njemačka agencija za saradnju (GIZ), a kojeg je implementiralo Udruženje „Zemlja djece u BiH“. Režiju za predstavu potpisuju Adnan Mujkić i Nadina Zubčević, a u predstavi igraju Emir Ibrahimović, Maida Hamzić, Adnan Džekić, Dino Subašić, Melisa Musić, Denisa Subašić, Sanja Vuleta, Haris Begić, Evel Islamović, Ajla Mušanović, Edin Džaferović, Muhamed Delić, Edin Džaferović i Ajla Mandalinić.

Članovi udruženja ovaj projekat imenuju ‘Pričom o nama, našim dilemama, odlasku u Njemačku.’