+387 35 257499
14/04/2019

Veličanstvena pobjeda rukometaša protiv Finaca, mlade snage iznijele susret

Pred prepunom dvoranom Mejdan u Tuzli bh. rukometna reprezentacija upisala je veličanstvenu pobjedu protiv Finske u kvalifikacijama za EURO 2020 godine. BiH je bila bolja i u prvom poluvremenu, ali je briljirala u drugom do konačnih 31:19. Sve akcije bh. momaka ispraćene su ovacijama i aplauzima publike. Igrači su ostali na terenu pozdravljajući publiku zajedno sa selektorom Bilalom Šumanom.

Dino Hamidović koji je proglašen najboljim pojedincem susreta kazao je da je odigrao utakmicu svog života postižući šest golova.”Ušlo je sve što je trebalo, hvala bogu dobro je prošlo”.

Nikola Prce kazao je da je bilo važno dobiti obje utakmice protiv Finske i boriti se za što bolju poziciju.”Cilj je bila pobjeda protiv Finske, pa mali odmor do juna kada nas čekaju nove utakmice”.

Selektor Šuman je kazao da i bez obzira što nekoliko standardnih reprezentativaca nije bilo tu, vidio je nove mlade snage koje su iznijele večerašnji susret.”U junu imamo dvije teške utakmice. Sada pomjeramo granice i sve je otvoreno. Čestitam momcima na ovome što su uradili u ovih šest dana i veoma sam zadovoljan”, kazao je Šuman.

Poslije  pobjede BiH ima 6 bodova iz četiri utakmice, koliko i Češka koja je u Minsku danas pobijedila Bjelorusiju (26:24). Bjelorusija ima 4 boda dok je Finska posljednja u grupi bez bodova.Na Evropsko prvenstvo plasiraće se po dvije prvoplasirane selekcije iz svake od osam kvalifikacionih grupa i četiri najbolje trećeplasirane. Prvi put će u završnici (od 9. do 26. januara 2020. godine) sudjelovati 24 reprezentacije.

(Izvor:  Nap/FenaFoto: FB)