+387 35 257499
12/05/2020

Video: Tuzlanska umjetnica u svom malom ateljeu pravi čaroliju

Tuzlanska umjetnica u svom malom ateljeu pravi čaroliju. Neobičnim muralom privukla je pažnju svih Tuzlaka i prolaznika pa i naše ekipe.

Neobični mural privlači pažnju

Za razliku od mnogih koji inspiraciju u posljednje vrijeme pronalaze u trenutnom stanju, pandemiji, umjetnica Amela Dubravić je zidu svoje galerije naslikala naslove omiljenih knjiga.

„Htjela sam jednostavno da obnovim i da nešto poklonim ljudima, prolaznicima, da dam tu neku svoju pozitivnu energiju. Jednostavno se desio klik kad sam skontala šta ću, police s knjigama, tu je energija bila, odmah sam prekrečila i počela raditi˝, kazala je Amela Dubravić.

“Derviš i smrt”, “Prokleta avlija”, “Sto godina samoće”, “Lovac na zmajeve”, samo su neki od naslova koji su dobili novu dimenziju na zidu Ameline galerije.

Umjetnost u doba pandemije

˝Knjige sam izabrala omiljene i omiljene pisce. Mogla sam još redati, ali baš puno oduzima vremena, dosta detlja. Neke su u stvarnosti i tanje knjige, ali sam morala malo proširiti˝, istakla je Dubravić.

Amela je članica Udruženja likovnih umjetnika BiH na čijim izložbama redovno učestvuje. Već 10 godina se bavi slikarstvom. Umjetnost je ono što joj, dodaje, najviše pomaže u ovom periodu, kada vlada pandemija virusa.

(Izvor: bhrt.ba)