+387 35 257499
16/02/2021

Za vikend Čarlijeva tetka u Narodnom pozorištu Tuzla

U okviru ovosedmičnog repertoara Narodnog pozorišta Tuzla izvodit će se predstava  rediteljice Nine KleflinČarlijeva tetka. Termin igranja,ove urnebesne komedije,na tuzlanskoj pozorišnoj sceni je subota 20. februar 2021. godine sa početkom u 19,30 sati.

Rediteljica Nina Kleflin, je poznatu komediju Brandona Thomasa, smjestila u 50. godine 20. vijeka. Ljubavna priča prati dva vječna studenta, Džek i Čarli (Edis Žilić i Elvis Jahić), sa namjerom da se dodvore dvjema lijepim damama (Irma Zukić i Tamara Miličević – Stilić), te im zbog toga obećaju  da će ih upoznati sa Čarlijevom bogatom tetkom (Remira Osmanović). Nakon što tetka ne dođe u zakazano vrijeme i upropasti im planove, dosjete se da svog prijatelja Babsa (Midhat Kušljugić) obuku u ženu i predstave ga kao Čarlijevu tetku. Sa lažnom tetkom i opštom zabunom upadaju u niz komičnih i neugodnih situacija.

Ostatak glumačke ekipe čine: Milenko Iliktarević, Nenad Tomić, Siniša Udovičić, Jasmina Ibrahimović i Jasmina Dedić.

Iako sala NP Tuzla broji 290 mjesta, zbog epidemioloških mjera za prevenciju širenja Koronavirusa, broj mjesta je ograničen na 70 posjetilaca. Svi posjetioci su obavezni držati distancu, nositi masku tokom predstave, te izvršiti dezinfekciju ruku prilikom ulaska. Preporuka NP Tuzla su rane rezervacije ulaznica putem maila marketing@nptz.ba ili pozivom na telefone pozorišta: 035/251-645 i 251-646. Prodaja ulaznica vršit će se na blagajni pozorišta sat prije, a ulazak publike u salu 15 minuta prije početka predstave. Iako su mjesta u sali udaljena preporučenom distancom od dva metra, za članove porodica mogu se organizovati i posebna mjesta, odnosno sjedišta jedno do drugog.