+387 35 257499
03/02/2023

“Zavrzlama tour 2023”: Koncert benda Divanhana 8. marta u Tuzli

Na početku svoje koncertne turneje diljem svijeta Divanhana će održati koncert i u JU Bosanski kulturni centar TK i to povodom Međunarodnog dana žena.

Koncert će biti održan u Bosanskom kulturnom centru TK, 8. marta 2023. sa početkom u 20:00 sati.

„Zavrzlama tour“ nosi naziv po posljednjem studijskom izdanju bosanskohercegovačkog ansambla Divanhana, koje je tokom protekle 2022. godine, uz veliku popularnost na domaćoj i regionalnoj sceni, ostvario izuzetan uspjeh i na međunarodnoj sceni što je, na samom kraju godine, krunisano značajnim nagradama kao što su Top 10 albuma svijeta britanskog mazagina Songlines, 3. album svijeta radijskog panela World Music Charts Europe i 2. album Balkana panela Balkan World Music Chart.

Bend koji svojom muzikom intenzivno radi na očuvanju tradicije ovih prostora, svoje posljednje studijsko izdanje će koncertno promovisati tokom 2023. godine širom svijeta i na taj način nanovo oživjeti emocije protkane kroz sevdalinku.

U okviru svjetske turneje bend će, pored velikih kulturnih metropola, koje je već sa Zavrzlamom posjetio, kao što su Beč, Berlin, Štokholm, Oslo, Ankara, te realizovati brojne koncerte u Bosni i Hercegovini, među kojima je i ovaj tuzlanski.

Ulaznice po cijeni od 20 KM su pretprodaji svaki radni dan od 08:00 do 15:00 sati u Biletarnici BKC TK.