+387 35 257499
13/07/2021

Foto/Ljeto u Centru za ples i rekreaciju Tuzla: Zabava, ples, razonoda…

U okviru ljeta u Centru za ples i rekreaciju Tuzla osmislili su zanimljive aktivnosti u ovim vrućim danima. Odlučili su ljudima približiti društvene plesove, plesne rekreativne aktivnosti i druge aktivnosti u okviru programa CPR-a.

Centar za ples i rekreaciju iz Tuzle  poziva zainteresovane da se pridružite svim aktivnostima u okviru Ljeta u Centru za ples i rekreaciju.

˝Dođite da plešemo,  družimo se i zabavljamo, bilo da vam je 3 ili 60+ godina starosti˝, saopštili su.

Aktivnosti ovog ljeta:

  1. U ritmu dobrog zdravlja, prepustite se i zaplešite sa Centrom za ples i rekreaciju 17.jula, ispred starog kino Centra u 18.30 sati,
  2. Tuzla pleše, 21. augusta, na Trgu Slobode u 19.00 sati,
  3. Bračni parovi zaplešite, 28 augusta, kafe bar Sidney (pozorište) u 20.00 sati.

U okviru Ljeta u Centru za ples i rekreaciju organizirale su se raznovrsne aktivnosti poput: planinarenja na Vršanima i na Konjuhu, plesne večeri u Centru i kafiću New York, obilježavanje rođendana članova CPR-a, rafting na Neretvi i aktivnost pod nazivom: „Panonika pleše“.

Kroz sve ove aktivnosti CPR njeguje prijateljstvo između grupa, jača timski duh, promoviše pozitivan stav prema sebi i okolini, usmjerava na aktivan život, pokret i promišljanje s ciljem očuvanja i poboljšanja zdravlja stanovništva. Pored svega navedenog, Centar za ples i rekreaciju želi kroz ove aktivnosti približiti svoj rad i misiju s stanovništvu koje se još nije uključilo u neku aktivnost. CPR radi pod sloganom: „Sada je vrijeme za pokret i aktivan život“.

Ako vam se dopadaju aktivnosti koje promovišu pridružite im se. Program je prilagođen svim uzrastima.

˝Postanite dio našeg velikog rasplesanog tima koji njeguje prijateljstvo, empatiju, poštovanje i garantuje radost i zabavu˝, naveli su.

ZAŠTO BAŠ PLES?

Mnogi imaju pogrešan stav prema plesu, te želimo da razbijemo te stereotipe. Ljudi misle da je ples vezan samo za onaj vrhunski, takmičarski, te im se to čini nedostižno, ili, recimo za muškarce nepopularno. Mi bi poručili svim muškarcima: ples je put do ženskog srca. Pored toga, svi mi volimo muziku koja nas vodi kroz različita raspoloženja. Nekada je u pitanju ljubav, nekada sjeta, radost, nekada je to nevjerovatna energija koju muzika razvija u nama. Svako od nas uzme ono što mu treba.

Ples je i radost, i terapija i put prema sebi. Moramo znati zašto plešemo. Za mnoge, ples je osjećaj povezanosti u ovom vremenu otuđenosti. Ples je suptilan, dolazimo u interakciju sa partnerom ili partnericom i dijelimo tu radost i zadovoljstvo kada savladamo neki novi korak u koreografiji uz muziku koja nas ispunjava i razvija određene osjećaje. Muzika i ples su dvije umjetnosti koje su intimno povezane.

Ples razvija naše motoričke i tjelesne sposobnosti, vraća vitalnost i energiju. Program je prilagođen svim starosnim skupinama.

Ples je skriveni jezik duše našeg tijela. Kroz pokret jačamo imunitet. Ples je antistresna tehnika. Isplešite svoju bol i krenite dalje.

Imaju različite vrste plesnih putovanja: od klasičnih do modernih…..Biti kreativan, znači biti zaljubljen u život. Možemo biti kreativni samo ako volimo život dovoljno da želimo povećati njegovu ljepotu, želimo uzeti malo više muzike, malo više plesa…

Niko ne mari ako ne plešeš dobro. Samo ustani i pleši.

Postoje prečice do radosti. Ples je jedna od njih.