+387 35 257499
01/03/2019

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović: ‘Moguća investicija od milijardu KM kakva nikada nije došla u Tuzlu’; Pogledajte kako bi trebao izgledati novi stambeno-poslovni centar u Tuzli

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović gostujući u ‘BH Dnevniku’ otkrio je da je na pomolu jedna velika investicija koja bi u Tuzli mogla napraviti ‘pozitivan zemljotres’. Na mjestu nekadašnje Livnice čelika u Tuzli mogao bi se graditi luksuzni stambeno-poslovni kompleks koji bi predstavljao jednu od najvećih investicija u Bosni i Hercegovini.

˝Radi se o grupi investitora iz jedne evropske zemlje. Moglo bi se ove godine dogoditi vijest o investiciji od milijardu KM, kakva nikada nije došla u Tuzlu. Još ne mogu govoriti o tome, ali znat ćemo više najkasnije za 60 dana. Ta ogromna investicija bi mogla noć da pretvori u dan. Optimista sam za ovogodišnje projekte u Tuzli˝, istakao je Imamović.

Prema nezvaničnim informacijama, razgovara se o gradnji jedinstvenog stambeno-poslovnog kompleksa kroz koji bi  prolazila saobraćajnica koja bi povezivala sjevernu i južnu magistralu, a u sklopu koje bi bio izgrađen i kružni tok. Ovaj  kompleks bi trebao imati toranj od 43 sprata. Vlasnik zemljišta na kojem će se graditi ovaj kompels je Sead Džafić, koji će zajedno sa investitorima učestvovati u izgradnji naselja u kojem će biti i toranj visočiji od “Avaz Twist Tower-a” u Sarajevu.U sklopu stambeno-poslovnog centra, između ostalog,  bit će restorani, saloni i dječija igrališta.