+387 35 257499
13/07/2021

Ljetujte u Tuzli: Natprosječno toplo vrijeme i narednih dana

U Bosni i Hercegovini u  utorak će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnosti, a vedro, sunčano i natprosječno toplo vrijeme preovladavaće i tokom naredna dva dana. Idealno vrijeme za odmor i kupanje u ‘oazi slanog okusa’ na Panonskim jezerima u Tuzli.

srijedu sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 25, a najviša dnevna 30 do 36, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 39 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak sunčano uz umjerenu oblačnost. Porast oblačnosti prema kraju dana i u večernjim satima, ponegdje na sjeveru Bosne može uvjetovati kišu ili lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 25, a najviša dnevna od 30 do 36 stepeni.

U narednom periodu u jutarnjim satima u mnogim krajevima nedostajaće svježine, poslijepodne, uz povećanje oblačnosti moguća je izraženija sparina.

Od petka (16. jula) do utorka (20. jula) promjenu vremena usloviće frontalni poremećaj koji će sa sobom donijeti kišu na momente i izraženije pljuskove kao i osjetnu svježinu.

Od 21. do 27. jula prema dostupnim prognostičkim materijalima očekuje se stabilno i natprosječno toplo vrijeme sa promjenjivom naoblakom. Duža sunčana razdoblja trebala bi biti u Hercegovini.