+387 35 257499
14/09/2021

Pannonica zabilježila jednu od boljih ljetnih sezona: Kompleks slanih jezera posjetilo 320 hiljada gostiju

Početkom septembra zatvorena je turistička sezona na Panonskim jezerima. Ove godine ovaj kompleks posjetilo je 320 hiljada gostiju, što predstavlja jednu od boljih sezona od otvaranja jezera. U toku ovog mjeseca ulaz je besplatan za sve posjetitelje, kojih je bilo i danas.

Iako je turistička sezona na Panonskim jezerima završena i crvena zastava postavljena kao upozorenje da je ulazak u vodu na vlastitu odgovornost, Muharem Hodžić došao je iz Banovića da bi se okupao i proveo dan na Tuzlanskim jezerima.

– Vidio lijepo vrijeme, dan dobar, šteta je propustiti ovakav dan i ne doći, kazao nam je Muharem.

Osim kupača dosta je i onih koji su došli provesti dan u ovom kompleksu, popiti kafu, prošetati.

Da bi voda bila poput morske potrebno je održavati ovako glomazan sistem. Za što je zaduženo desetine uposlenika.

– Voda je bila stvarno čista, nalazi su svi dobri. Što je bilo do nas, mi smo uradili da bude najbolje, istakao je radnik na održavanju Pannonice Sulejman Bašić.

I bilo je, što potvrđuju i brojevi. Kompleks je do kraja augusta posjetilo više od 300 hiljada gostiju, tako da iz Uprave očekuju na kraju godine i finansijski uspješnu sezonu.

– Sezona je bila dobra, jako smo zadovoljni, obzirom, ako se sjetimo prošle sezone kako je bila loša, mi smo blizu realizacije rekordne 2019. godine. Znači vratili smo se na neki način na stare staze razvoja turizma u Tuzli, kazao je direktor Pannonice Maid Porobić.

Za razvoj turizma neophodni su radnici a Pannonica je ove godine imala problema sa radnom snagom, pa je od planiranih 180 radnika bilo uposleno njih 160, 40 stalnih i 120 sezonskih.

– To su oni problemi na tržištu rada, mi jednostavno nismo uspjeli naći dovoljno kadra iz oblasti ugostiteljstva, dodaje Porobić.

Pannonica se već priprema za zimski dio sezone, kada će na ovom kompleksu biti postavljeno klizalište koje sa radom počinje sredinom novembra.

(Izvor: okanal.oslobodjenje.ba)