+387 35 257499
07/06/2019

Počela ljetna sezona na kompleksu Panonskih jezera u Tuzli

U petak je zvanično počela ljetna sezona rada kompleksa slanih Panonskih jezera u Tuzli. I ove godine će Panonika zadržati i poboljšati dostignute visoke standarde ekološkog održavanja kompleksa, brige o sigurnosti gostiju, rekreacije, zabave i ugostiteljskih usluga.

˝Sezonskim, mjesečnim i sedmičnim ulaznicama nije ograničen dnevni broj ulazaka u kompleks jezera, a poslijepodnevna ulaznica se odnosi na period dana od 17 sati. Djeca do 2 godine starosti ne plaćaju ulaz. Prodaja ulaznica i ulazak na kompleks je do 19 sati. Radno vrijeme kompleksa Panonike tokom juna mjeseca je od 8 do 20 sati, a tokom jula i augusta mjeseca jedan sat ranije i duže. Svečano otvaranje ljetne sezone 2019. bit će upriličeno u subotu, 22. juna cjelodnevnim zabavnim – sajamskim programom i večernjim koncertom pop rock grupe Valentino˝, saopšteno je iz JKP Panonnica d.o.o. Tuzla.

Kompleks slanih Panonskih jezera su jedina slana jezera i jedinstvena turistička atrakcija u Evropi. Grad Tuzla dobitnik je najvišeg priznanja Svjetske turističke organizacije Odisej, „Ujedinjenih nacija“ (2012 UNWTO ULYSSES AWARD) koja se dodjeljuje za inovacije u oblasti turizma.

Tuzla je jedini grad u Evropi koji ima slana jezera i jedini grad na svijetu čija se slana jezera, kupalište i plaža nalaze u centru grada. Kompleks Panonskih jezera čine tri jezera različite veličine i dubine, te Slani slapovi. U sklopu kompleksa Panonskih jezera nalazi se Arheološki park neolitsko-sojeničko naselje i Muzej geološka postavka “Pannonica”, dječiji zabavni park, sportski tereni, te mnogi drugi ugostiteljski, kulturni i zabavni sadržaji. Do sada je  kompleks Panonike posjetilo više od 3,7  miliona turista.