+387 35 257499
10/11/2023

Solističkim koncertom Džejle Ramović počinje manifestacija ‘Zima u Tuzli’: ‘Radujem se nastupu i obećavam sjajnu zabavu’

U svrhu podrške i pomoći sektoru poduzetništva i obrta na teritoriji grada Tuzle, kreiranja i obogaćivanja turističke ponude u zimskom periodu, Turistička zajednica grada Tuzle i Grad Tuzla su i ove godine obrtnicima i ugostiteljima sa područja Tuzle omogućili korištenje 20 mobilnih kućica na Trgu slobode. Manifestacija ‘Zima u Tuzli’ ove godine počinje 15.12.2023. i trajat će do 07.01.2024. godine. Građanke i građani Tuzle, ali i gosti, imat će priliku da uživaju u prazničnim čarima i bogatoj gastro ponudi. Organizatori su obezbijedili bogat muzičko-zabavni program, kojeg će u petak, 15. decembra solističkim koncertom otvoriti Džejla Ramović.

Koncerti, zabava i raznovrsna gastro ponuda

˝U toku ove manifestacije obezbjedili smo kao i prehodnih godina bogat zabavno-muzički program, ali i sadržaj koji ćemo ponuditi našim ugostiteljima i obrtnicima kroz naših 20 mobilnih kućica koje će krasiti Trg slobode u Tuzli. Oni će imati priliku da prezentiraju svoje proizvode i ponude svoje gastro delicije posjetiocima manifestacije. Ja se nadam da ćemo naredne sedmice objaviti kompletan muzičko-zabavni program˝, izjavila je voditeljica Turističke zajednice grada Tuzle, Amra Jaganjac.

Prema njenim riječima, pripremljen je bogat program za djecu. ˝Svakog vikenda ćemo u dnevnim satima imati zabavu za najmlađe sa  animatorima, maskotama i nagradnim igrama. Tradicionalno 31.decembra će biti organizovana Dječija Nova godina i podjela paketića sa našim Motomrazevima koji svake godine obraduju mališane˝, naglasila je Jaganjac.

Partneri projekta: ‘NLB Banka’ i ‘Bingo grupa’

Jedan od generalnih pokrovitelja manifestacije ‘Zima u Tuzli’ je  NLB Banka d.d. Sarajevo.

˝Za nas je Tuzlanski kanton od posebnog strateškog značaja i ovdje se osjećamo zaista kao domaća banka. Želimo podržati kako naše klijente i kompanije sa kojima radimo, tako i zajednicu u kojoj poslujemo i živimo. Mi ćemo zajedno sa našim partnerima organizovati neke aktivnosti koje će biti zanimljive. Pokušat ćemo ponuditi građanima Tuzle i svim posjetiocima i digitalni način plaćanja za usluge koje budu dostupne u toku same manifestacije. Bit će nam drago da će nam se pridružiti mališani na javnoj dodjeli paketića. Ovo je samo početak naše zajedničke saradnje koja će biti još veća i  šira kada govorimo o gradu Tuzli i Turističkoj zajednici Tuzla˝, kazala je direktorica Sektora za PR&Marketing, NLB Banka d.d. Sarajevo, Berina Belkić Tepić.

Partner u organizaciji manifestacije je i najuspješnija i najveća bh. kompanija Bingo iz Tuzle.

˝Kada je u pitanju porška Bingo grupe manifestaciji ‘Zima u Tuzli’ ona je jednostavno morala da se desi nakon godinu dana uspješne saradnje sa Turističkom zajednicom grada Tuzla. Mi smo prezadovoljni svime onim što smo napravili u protekloj godini. Bilo je tu niz manifestacija koje smo zajedno uradili. Mi smo partner u organizaciji i Turistička zajednica grada Tuzle može računati na našu grupu u cijelosti. Pivara Tuzla je tu kao glavni nosilac svega onoga lijepog što su naši sugrađani mogli vidjeti na trgu prošle godine˝, izjavila je rukovoditeljica službe Trade marketinga, Bingo d.o.o Tuzla, Tatjana Paunoski i dodala: ˝Mi konstantno radimo na poboljšanju kulturnog života u našem gradu, poboljšanju smještajnih kapaciteta. Imat ćemo tu čast i zadovoljstvo da ugostimo sve strane goste koji će nam pjevati ove godine na manifestaciji u našem hotelu Salis˝.

Ramović: ‘Čast mi je da budem dio ove divne priče’

Muzički program u petak, 15. decembra solističkim koncertom će otvoriti Džejla Ramović.

˝Čast mi je što sam dobila poziv da budem dio vaše ove divne priče. Stvarno mi je drago da se nešto ovako lijepo dešava ovdje u Tuzli. Radujem se nastupu i sigurna sam da će biti i bolji od onog 2019. godine. Mi se trudimo da prilagodimo repertoar i da svako pronađe nešto što voli˝, kazala je Ramović.

Kao i prethodnih godina, Grad Tuzla i Turistička zajednica grada Tuzle će organizirati javni doček Nove godine na najvećem trgu u Bosni i Hercegovini – Trgu slobode. U Novu 2024. godinu Tuzlanke i Tuzlake, ali i sve one koji se odluče praznike provesti u Tuzli, će uvesti Bajaga i instruktori.