+387 35 257499
02/11/2023

Treći Guitar fest od 16. do 20. novembra u Tuzli

Treći Guitar fest bit će održan u Tuzli od 16. do 20. novembra – najavio je u četvrtak pres-konferenciji direktor i osnivač respektabilne manifestacije klasične muzike profesor Elvis Sivčević.

– Treći Guitar fest bit će i takmičarskog karaktera, što je novina u odnosu na prethodne, a takmičare će ocjenjivati internacionalni žiri. Otvaranje je planirano 17. novembra u Narodnom pozorištu Tuzla premijerom orkestra Glasbene šole “Franc Šturm” iz Ljubljane i združenog orkestra Guitar festa, a nakon toga uslijedit će koncert Duo Levante – rekao je Elvis Sivčević.

Za 18. novembar planiran je koncert Darka Karajića i Antona Baranova, respektabilnih imena iz svijeta klasične gitare, a 19. novembra koncert će održati mlade nade Emil Hadžiefendić i Ivan Praljak, a poslije i virtuoz Zoran Dukić.

Tokom Guitar festa bit će odrganizirane radionice u ateljeu Ismet Mujezinović i Međunarodnoj galeriji portreta, a bit će upriličene i after večeri.

Podršku održavanju Guitar festa pružilo je Ministarstvo za kulturu, mlade i sport na čelu sa Damirom Gazdićem, Federalno ministarstvo kulture, Grad Tuzla, Turistička zajednica, kao i Centar za kulturu i Narodno pozorište Tuzla

(Fena)