+387 35 257499
07/08/2018

Turisti iz Francuske u posjeti Tuzli: ‘Grad je zaista čist i uređen…Tuzla i Panonska jezera liče na jedan Beč, Barcelonu…’

Grupa od 16  turista iz francuskog Strazbourg-a doputovala je u posjetu Tuzli. Članovi folklornog društva ‘Foliana’ doputovali su u uzvratnu posjetu Univerzitetskom kulturno – umjetničkom društvu ‘Zvonko Cerić’, te iskoristili priliku da turistički uživaju u našem gradu.

1

‘Impresionirani smo vašim gradom’

U pratnji uposlenika Turističke zajednice grada Tuzla gosti iz Franscuske obišli su kulturno – historijske znamenitosti grada, uživali u bogatoj gastro ponudi, ali i posjeti slanim Panonskim jezerima, koja su ocijenili pravim turističkim biserom. ˝Prvi puta smo u Tuzli i oduševljeni smo. Grad je zaista čist i uređen. Impresionirani smo vašim kulturno-historijskiim  znamenitostima, trgovima, muzejima, parkovima  koje smo obišli. Posebmo su nas impresionirala Panonska jezera. Zaista nismo znali da su ovo jedina slana jezera u Evropi koja se nalaze u centru vašeg grada. To je predivno… Oduševljeni smo… Vaši sugrađani su jako ljubazni˝, kazao je Salem Taleb.

3

Na pitanje kakave će impresije iz Tuzle prenijeti svojim prijateljima u Francuskoj, Taleb je odgovorio: ˝Ja sam oduševljen i svakako ću preporučiti prijateljima da posjete Tuzlu. Sviđa nam se kako je grad uređen. Imate mnogo zelenila,  kafića,  prelijepih restorana u kojima se turisti mogu opustiti. Iznenađen sam jer su cijene kod vas vrlo povoljne. Tuzla i Panonska jezera liče na jedan Beč, Barcelonu…Ja ću preporučiti svojim prijateljima da dođu u Tuzlu i da uživaju u ovom prelijepom gradu˝.

5

Pozitivna slika grada

Ulogu domaćina imali su predstavnici Turističke zajednice grada Tuzla, koji su gostima iz Francuske grad predstavili u najboljem svjetlu. ˝Turistička zajednica grada Tuzla u svojstvu domaćina  pružila je toplo gostoprimstvo našim gostima. Zajedno smo obišli i upoznali ih sa  kulturno – historijskim znamenitostima grada i naravno našim Panonskim jezerima koja su ih oduševila. Želimo da stvore jednu lijepu, pozitivnu  sliku o Tuzli koju će dalje da šire dalje kada se vrate u svoju zemlju˝, istakao je direktor Turističke zajednice grada Tuzla Edin Jahić.