+387 35 257499
07/05/2019

Tuzla: Marčelo prvi headliner muzičkog dijela programa 11. Kaleidoskop festivala 2019.

Marčelo prvi headliner muzičkog dijela programa 11. Međunarodnog festivala umjetnosti mladih Kaleidoskop  koji će biti održan  od 23. do 28.07.2019. godine u Tuzli. Organizator Kaleidoskop festivala je Grad Tuzla uz podršku JKP Panonika, Turističke zajednice, JU Centar za kulturu, velikog broja nevladinih organizacija i volontera.

˝Trudićemo se, kao i prethodnih godina, da zadržimo kvalitetan i raznovrstan umjetnički program te da , pored međunarodnih umjetnika afirmišemo i mlade tuzlanske umjetnike˝, saopšteno je iz Gradske uprave Tuzla.

Tokom Kaleidoskopa, film, muzika, skulptura, fotografija, ples i slikarstvo postaju duša grada, u jednom naizmjeničnom preplitanju izložbi, filmskih projekcija, izvođenja uživo, radionica, razgovora sa novinarima, umjetnicima i esejistima, koncerata, foto i umjetničkih happeninga i drugih različitih sadržaja koji su aktuelni među mladima.


Sve informacije o Kaleidoskop festivalu možete pogledati na facebook grupi Kaleidoskop i internet stranici www.kaleidoskop.ba.