+387 35 257499
06/06/2019

Tuzlanska pivara nastavlja sa novim investicijama

Pivara dd Tuzla u 2019. godini, kada obilježava 135 godina svog rada, usmjerila se ka unapređenju ključnih tehnoloških procesa, te su planirane investicije ukupne vrijednosti od 5.600.000 KM. Kako je istaknuto, cilj je unaprijeđenje ključnih tehnoloških procesa i modernizacija proizvodnje, što je osnov za kvalitetan proizvod. S tim u vezi, u četvrtak je predstavljena investicija i pušten u rad punjač PET ambalaže i CIP postrojenje.

Investicijska godina

˝Ova godina je za nas najveća investicijska godina ukupne vrijednosti 5,6 miliona KM. Danas pristvujemo svečanom otvaranju jednog dijela pogona PET i CIP stanice. Na pogonu PET-a smo kroz ovu investiciju uložili 2.200.000 KM. Naš osnovni cilj bio je da dovedemo najsavremeniju opremu u Pivaru Tuzla. Mi smo ovim novim metodama i tehnologijama osavremenili naše proizvodne pogone, modernizovali ih i automatizovali.Radi se o vrlo zahtjevnom punjaču kada je u pitanju točenje piva. Razlikuje se od svih drugih punjača jer pored njega imamo i određene vakum pumpe koje izuzimaju određeni višak kisika koji je najveći neprijatelj piva˝, kazao je direktor tuzlanske pivare Fahrudin Salihović i dodao: ˝Ovo je jedno od najmodernijih CIP postrojenja. To je zapravo pranje poslije svakog otakanja piva kroz jedan zatvoren sistem, što znači da u potpunosti održavamo ekološke i ISO standarde˝.

Salihović: ‘Bolji rezultati i kvalitet piva’

Prema njegovim riječima, pivara je investirala i u druge sektore. ˝Kupili smo nove viljuškare, a za nekoliko dana nam stiže vozni park od 10 kamiona ‘Mercedes’ u ukupnoj vrijednosti od 1.760.000 KM. Do kraja ovog mjeseca nam stiže i nova oprema u vrijednosti od 1 milion KM. U pitanju je dearator vode, karbonizer i paster piva.Mi kroz ove investicije želimo da ulažemo u privredu, naše preduzeće, ali i da zadržimo ljudske potencijale.Da radimo na osavremenjavanju i novim tehnologijama, a sve s cilje postizanja boljih rezultata i boljeg kvaliteta piva ˝, istakao je Salihović.

Kroz brojne investicije, Pivara Tuzla je izrasla u jednu modernu i respektabilnu kompaniju koja je prepoznatljiva po dobrom, vrhunskom kvalitetu piva i drugih pića iz svog asortimana, a potvrda toga su razna priznanja i nagrade, kako u Bosni i Hercegovini tako i u svijetu čime se svrstava u sami vrh pivarstva.

Imamović: ‘Smanjiti namete privredi, povećati plate radnicima’

˝Ovo je lijepa vijest za Tuzlu. Poboljšat će se kvalitet vašeg i našeg proizvoda.Dobre su mašine, ali bez ljudi, nema mašina. Ja čestitam na ovoj investiciji firmi Bingo i Pivari Tuzla. Rekao sam ovdje premijeru da se moraju smanjiti nameti privredi, kako bi privreda dobila prostor da poveća plate radnicima´, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Suljkanović: ‘Ovim investicijama pivara na najbolji način slavi svoj 135 rođendan’

˝Ovim investicijama pivara na najbolji način slavi svoj 135 rođendan. Današnja svečanost potvrda je ispravnosti opredjeljenja Vlade Tuzlanskog kantona i prilika da još jednom ukažemo na važnost prepoznavanja domaćih proizvođača i korištenja domaćih usluga. Gledajući ovaj pogon, ponosan sam i ne vjerujem da bolje uslove, opremu i uopšte tehnologiju imaju i koriste u našem okruženju, ali i mnogo šire. Samim tim siguran sam da nemaju ni bolji proizvod”, rekao je premijer TK Jakub Suljkanović.

Nagradna igra: ‘Popiješ i dobiješ’

Pivara Tuzla ove godine slavi 135 godina postojanja te je za svoje vjerne potrošače organizovala nagradnu igru pod sloganom ‘Popiješ i dobiješ’. Nagradni fond je u znaku godišnjice. Više detanja o nagradnoj igri možete pronaći na stranici pivare www.pivaratuzla.ba.

˝Zahvaljujemo svim našim potrošačima koji su Pivaru Tuzla prepoznali kao vrhunski domaći brend i odabirom proizvoda Pivare odlučili jačati i stvarati bolju budućnost u BiH. Zbog naših vjernih potrošača dužni smo nastaviti istim trendom uz nove, pozitivne i dobre stvari iz Pivare Tuzla,“ poručili su iz Pivare Tuzla.