+387 35 257499
18/02/2021

U BIT Centru Tuzla realizovan Meet-up u okviru 2CODE projekta

U BIT  Centru Tuzla u četvrtak je  realizovan prvi od 5 predviđenih  Meet-up, događaja u okviru 2CODE projekta. Kako su i najavili iz BIT Centra, sve zainteresovane poduzetne osobe u narednom periodu očekuje niz događaja na kojim će biti u prilici čuti neke nove ideje, mogućnosti zaposlenja, razvoja poslovanja i generalno razmijeniti iskustva.

Na prvom Meet-up prisutni su imali priliku čuti iskustva iz brzorastuće IT kompanije Virgin Pulse. IZAZOVI 21-POSLOVNE-VJEŠTINE ZA NOVU STVARNOST bila je tema u okviru koje je Selma Selimović, HR Bussines Partner, kompanije Virgin Pulse predstavila kompaniju, prenijela svoja iskustva, ideje, ali i svjetske trendove  poslovanja.

Bila je to sjajan prilika da se čuju pozitivne priče i primjeri iz kojih se sigurno može dodatno naučiti, pa i motivisati za buduće poslovne korake.

Obzirom na epidemiološke mjere svi zainteresovani nisu mogli prisusvovati današnjem događaju ali kako nam kažu iz BIT Centra, svaki naredni će u najmanju ruku biti jednako zanimljiv. Slijedeća aktivnost, a sve su besplatne, biće ubrzo najavljena i organizovana.

Za vise informacija, zainteresirani mogu pratiti najave u medijima te na Facebook stranicama BIT Centra i CodeHub Tuzla.

BIT Centar zajedno s partnerima iz Mostara, Nikšića i Zadra implementira projekt 2CODE koji se provodi u sklopu Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. Glavni cilj projekta je unapređenje poduzetničkog okruženja u prekograničnom području kroz razvoj poslovne infrastrukture i usluga podrške inovativnim poduzetničkim idejama.