+387 35 257499
10/06/2019

Učenici Elektrotehničke škole Tuzla ponovo najbolji na takmičenju “Microsoft Office Specialist”

Učenici JUMS Eletrotehnička škola Tuzla i ove godine su izdominirali na IT takmičenju na nivou BiH iz Microsoftovih alata: Word, Excel i PowerPoint dijelu Svjetskog Microsoft Office Specialist takmičenja, a koje je održano danas na Ekonomskom fakultetu UNSA .

Najviše bodova osvojio je Sead Smailagić, učenik Srednje elektrotehničke škole iz Tuzle, koji se pobjedom plasirao na svjetsko Microsoft Office Specialist, koje će biti održano u New Yorku, krajem jula 2019. godine. Drugo mjesto je osvojila Amra Kodžaga, učenica Prve gimnazije Sarajevo, dok je treće mjesto zauzeo Zaim Mehić, učenik Srednje elektrotehničke škole iz Mostara, piše Tuzlainfo.ba.

I drugi učenici iz JUMS eletrotehnička škola Tuzla su ostvarili odlične rezultate. Tarik Džambić i Almir Subašić su bili prvi u svojoj kategoriji, a svi predstavnici JUMSETŠ Tuzla, njih sedam, su osvojili preko 900 bodova i stekli MOS certifikate. Ekipa JUMS eletrotehnička škola Tuzla se pripremala pod mentorstvom profesora, mr. sci. Damira Kunosića.

Podsjećamo, na prošlogodišnejm Microsoft Office Specialist Svjetskom takmičenju, a nakon što su bili najbolji na državom takmičenju, našu državu su predstavljala tri učenika JUMS Elektrotehničke škole iz Tuzle Almedin Beganović, Tarik Džambić i Sead Smailagić, a upravo je Smailagić osvojio treće mjesto i bronzanu medalju iz oblasti Excel 2016.

Na ovogodišnjem takmičenju je učestvovalo 40 takmičara, učenika srednjih škola i studenata iz Banja Luke, Mostara, Tuzle i Sarajeva, koji su na predkvalifikacijskim takmičenjima u svojim gradovima pokazali najbolja znanja iz osnovnih kompjuterskih vještina, programa Microsot Offica, piše Tuzlainfo.ba.