+387 35 257499
06/01/2021

Video: Rad mobilnih kućica na Trgu slobode produžen do 1. februara

Dvadeset mobilnih kućica koje je Grad Tuzla, putem Turističke zajednice dodjelio na korištenje poduzetnicima i obrtnicima sa ciljem ublažavanja ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19, umjesto prvobitnog roka rada do 8. januara, produžen je do 1. februara tekuće godine. Tim povodom danas je održan  sastanak gradonačelnika Jasmina Imamovića i poduzetnika.

Podsjetimo, kućice su bez naknade dodjeljene registrovanim samostalnim djelatnostima u osnovnom zanimanju iz oblasti poduzetništva, poljoprivrede, ugostiteljstva i dr. Riječ je o projektu u kojem zajednički učestvuju Grad Tuzla i UNDP. Poduzetnici i obrtnici su zahvalni Gradu Tuzla na pruženoj prilici za besplatnu upotrebu kućica, naročito sada za vrijeme pandemije kojom su pogođeni. Radno vrijeme kućica je od 10 ujutro pa do 22 sata uveče uz poštovanje higijensko-epidemioloških mjera koje su na snazi.

Trg slobode u zimskim danima postao je odredište Tuzlaka ali i posjetitelja. Mobilne kućice koje ove zime krase centar Tuzle posebno su prilagođene i opremljene raznovrsnim sadržajima za sve generacije. Zbog pandemije, na snazi su posebne epidemiološke mjere kojih se posjetitelji i pridržavaju, a tu je i redarska služba koja brine o poštivanju svih mjera. Naravno, ovo odredište najljepše je u večernjim satima kada odiše pozitivnom prazničnom atmosferom, a to pokazuju i večernji snimci iz zraka.