+387 35 257499
03/02/2020

Video: U toku realizacija projekta sanacije u kompleksu Slana Banja u Tuzli

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, sa saradnicima, u ponedjeljak je obišao kompleks Slane Banje gdje je u toku realizacija projekta sanacije. Riječ je o poslu vrijednom oko 500 hiljada KM, nakon čije realizacije bi ovo, omiljeno gradsko šetalište, trebalo dobiti novo ruho.

“Radićemo i prostor koji su mladi nazvali ‘tepsija’, fontanu ‘Leda’ sa labudovima, mijenjati tartan na groblju žrtava ‘Kapije’, dovršiti ostale radove vezane za idejni projekat ‘Kapija’ od strane Zavoda za urbanizam i profesora Ugljena. Također, popraviti ćemo spomenike koji se tiču perioda “’92.-’95.”, uraditi uličnu rasvjetu čitavom alejom ‘Slobode’, tako da to bude udobnije, primjerenije i bezbjednije noću. Dosta truda ćemo uložiti da ovo kasno proljeće i ljeto Slane banje dočeka u što boljem svjetlu”, izavio je Imamović.

Dodatno će biti osvijetljen i vidikovac koji se nalazi u okviru kompleksa. U toku je čišćenje šume na Slanoj Banji, a za taj posao zaduženo je JKP Komunalac Tuzla, a od prošle godine vrše se radovi na dionici od centralne šetnice do puta prema UKC-u tačnije, parking.

(TIP/Izvor: RTV7)