+387 35 257499

U svrhu podrške i pomoći sektoru poduzetništva i obrta na teritoriji grada Tuzle, te sa ciljem kreiranja i obogaćivanja turističke ponude u zimskom periodu, Turistička zajednica grada Tuzle, u saradnji sa Gradom Tuzla i Udruženjem obrtnika grada Tuzle  tradicionalno svake godine organizuju manifestaciju „Zima u Tuzli“.

Ova manifestacija održava se na najvećem trgu u Bosni i Hercegovini – Trgu slobode, na kojem bude postavljeno 20 mobilnih/izložbenih kućica koje se putem javnog poziva dodjeljuju ugostiteljskim djelatnicima sa područja grada Tuzle, te obrtnicima i starim i tradicionalnim zanatima. Cijelu manifestaciju prati kulturno-zabavni program sa stalnom muzičkom podlogom, koncertima, sadržajima za najmlađe, i dr.

U sklopu manifestacije „Zima u Tuzli“ održava se i tradicionalni Javni doček Nove godine na otvorenom,  kao i Dječija Nova godina koja se održava u dnevnim satima 31. decembra!

Ova manifestacija iz godine u godinu raste u jednu od najznačajnijih u Tuzli i regiji i privlači sve veći broj posjetilaca.